Сърдечно благодарим на невероятните математици на “Различните уроци по математика“, които вложиха много време, ентусиазъм и усилия, за да запишат решенията на задачите. Без техния заразителен пример и желанието им да споделят знанията си с всички, които се нуждаят от тях, тази платформа нямаше да бъде същата. Те ни оказаха неоценима подкрепа в желанието ни да развиваме математическите знания на нашите деца!

проф. д-р Емил Колев

Видео уроци

Институт по математика и информатика към БАН

Професор в Института по математика и информатика към БАН. Ръководител на националните отбори по математика в Балканската, Европейската и Международната олимпиади по математика. Координатор за България на IJSO (International Junior Science Olympiad). Директор на Ученическия институт по математика и информатика. Автор е на повече от 20 учебници и 60 научно-популярни статии по математика за ученици.

Иво Кортезов

Видео уроци

Преподавател по математика

Иво Кортезов е възпитаник на Софийската математическа гимназия. Като ученик е редовен участник и медалист в регионални, национални и международни състезания. Получава бакалавърска степен по математика от University of Oxford и специализира педагогика в University of Birmingham. Преподавател по математика в „Zlatarski International School“ София.

Невена Събева

Видео уроци

Институт по математика и информатика към БАН

Невена Събева е асистент в Института по математика и информатика към БАН както и зам. главен редактор на списание „Математика“. Автор е на задачи за математически турнири, учебни помагала и учебници по математика. Води курсове по математика и подготвя ученици за състезания и олимпиади.

Ксения Цочева

Видео уроци

Факултет по математика и информатика (ФМИ) на Софийски университет

Ксения Цочева е възпитаничка на МГ „Гео Милев“ – гр. Плевен и е дългогодишен участник и носител на множество награди от състезания и олимпиади по математика и физика на регионално, национално и международно ниво. Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, и в момента завършва и магистърска степен по „Изчислителна математика и математическо моделиране“. Ксения е водила извънкласна школа за подготовка на ученици за математически състезания и олимпиади както и упражнения на студенти по Диференциално и интегрално смятане и Линейна алгебра.

Георги

Ученик

… на когото баба му не можа да реши и да му обясни една задача от състезание по математика за втори клас и предизвика „Ефектът на пеперудата“.

д-р Светлин Наков

Сайт и платформа

СофтУни

Дългогодишен състезател и шампион по програмиране и софтуерни технологии, преподавател и предприемач, съосновател на СофтУни, където вдъхновява и обучава десетки хиляди млади хора на програмиране и технологии. Ръководител на кръжоци, школи и академии за технологично обучение на ученици и студенти.